Duket for stjerneduell i Stoltzen!
mandag 25. september 2023 10:37
 
 
 
Det er duket for stjerneduellen Ingebrigtsen vs Tønseth i årets Stoltzen, les mer om dette og de andre favorittene i Stoltzekleiven 2023

 
Det er nå 5 dager til Stoltzekleiven Opp 2023 går av stabelen. Årets utgave av verdens største motbakkeløp kan friste både med mulig deltakerrekord og en skikkelig stjerneduell. To dager til ende, med nærmere 6000 påmeldte. Ekte bergensk sjarm og lidelse.

Størst spenning er det kanskje for superduellen mellom Henrik Ingebrigtsen og Didrik Tønseth. Didrik jakter revansje fra terreng-NM 2019, men så ut til å gå glipp av duellen mot Henrik siden sistnevnte neppe stiller til start i årets terreng-NM. Nå møtes de i Stoltzen i stedet! Det er 10 år siden Henrik første gang løp Stoltzen, den gang på 8.50. Utallige treningstimer og 3 EM-medaljer senere er han tilbake for 3. gang i Stoltzen. Henrik har i år perset på både 3000m og 5000m. Mye tyder derfor på at Didrik derfor må sette "skiløperrekord" for å sikre seieren. Da må han i så fall slå Ole Einar Bjørndalens bestetid på 8.38 fra 1997, da Bjørndalen var under OL-oppkjøring mot Nagano hvor han tok sitt første OL-gull i 98.

I tillegg til stjernene er årets herre-felt blant de sterkeste noensinne. Regjerende mester Joel Dyrhovden, 8-dobbelt vinner Thorbjørn Ludvigsen og rekordholder Stian Aarvik stiller alle til start. Ellers finner vi sterke navn som Eivind Øygard, Halfdan Færø og Harald Kårbø på listen, kanskje har det aldri vært vanskeligere å komme seg inn topp 10.
 
  

På damesiden er det knyttet stor spenning til hva Ragne Wiklund kan prestere. Verdensmesteren på skøyter og norgesmester i orientering, og har mottatt Egebergs ærespris for denne prestasjonen. Skøyteløpere har tradisjonelt fått det meget tungt i Stoltzen, når melkesyren herjer i lårmusklaturen, men her burde Ragne ha en klar fordel av sin orienterings-bakgrunn. Vi er derfor meget spent!
 
Fjorsårsvinner Emma Dyrhovden har vist høyt nivå med gode resultater både på løp og sykkel det siste året. Karoline Kyte hvis bestetid bare er 9 sekund bak Steiras løyperekord er tilbake i slag etter mammaperm (og var forrige helg nummer 2 i Oslos Bratteste, kun slått av Heidi Weng). Ellers skal vi og følge med på evigunge Anita Iversen Lilleskare, og ungdommen Nora Markhus, som har henholdsvis 3 og 4 beste pers av damene på start.

Vi gleder oss til et meget spennende løp, med rekordoppslutning både i toppen og bredden.

Vi sees i Stoltzen!
 
Mvh Løpsleder Carl Eilert Macody Lund 
 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)