Ambita - ekte Stoltzeentusiaster
tirsdag 20. september 2016 07:44

I ettermiddag har det vært både lyn, torden og tunge regnbyger denne sommerdagen i september, luften er trykkende og klam og svetten renner, men dette stoppet ikke friskusene i Ambita!

 

Maja, Erik, Jan, Terje, Dag, Åse, Bjarne, Thomas og Frode fra Ambita hadde fellestrening opp Stoltzen i ettermiddag. Jan ble dagens raskeste med spreke 12.15, i det første av sine 3(!) løp opp trappene denne ettermiddagen. Som han selv sier: -Det skulle vært en Cola automat på toppen! Flere forteller ivrig om en løpetur Jan var på i slutten av august på Hardangervidda, han løp over fire mil fra Finse til Myrdal med full oppakning og soveposen i hånden på 4 1/2 time! Initiativtakeren for stoltzetreninger i Bergen, Thomas, perset i Stoltzekarusell runde nummer 2 i høst, da han løp på pene 15.02, hundredelene teller! I dag kjørte han bakkeintervaller etter Stoltzen, så det spørs om ikke persen ryker under selve løpshelgen.

Felles trening etter jobb

Ambita løper fellesøkt opp Stoltzen sammen en dag i uken fast, av og til blir det flere økter. De har sin arbeidsplass midt i Bergen sentrum og da passer det fint med fellesøkt i byfjellene rett etter jobb! Selskapet har totalt 68 ansatte, 38 av disse skal delta under Stoltzen Opp! Det kommer en gjeng på 19 ansatte fra Oslo-kontoret  i anledning Stoltzeløpshelgen, og Ambita har en økning hvert år i antall ansatte som deltar. Ambita liker å jobbe sammen mot felles mål, og har en forkjærlighet for å holde på med utholdenhetsidrett, mange sykler aktivt også.

Arrangerte eget løp 

Hva liker dere med Stoltzen? -Liker vi noe? (fleipes det!) Samholdet trekkes frem, det er felleskapet som er viktig. -Det er kjekt å komme opp på toppen, men det er det sosiale som er viktigst, vi setter pris på å bli slitne i lag. Og i dag ble de slitne, det var beundringsverdig innsats, og de hang på gelenderet og lå strødt omkring etter generalprøven i trappene. Ambita var med i Stoltzen for første gang i 2009, og i 2010 når de dessverre ikke fikk plass arrangerte de likegodt sitt eget løp med egne tidtakere på toppen og hele pakka! Siden 2011 har Ambita vært med fast på fredagen under løpshelgen, enten rett etter jobb eller i arbeidstiden. De feirer på toppen med champagne!

Egen premieutdeling etter løpet

På fredagskvelden løpshelgen har Ambita egen Stoltzefest med middag og en ca. to timers premieutdeling! Ambita har hele ni forskjellige premieklasser, hvor beste i hver klasse får en håndlaget medalje i tre med Ambita logo! Det premieres for den som er raskest i forhold til egen kroppsvekt. Vinneren får premien som sterkest. Videre premierer de den som er sprekest i forhold til alder og kjønn, regnet ut etter Coopertest formelen. I det hele tatt har de premier det er mulig for alle sine ansatte å vinne uansett ambisjonsnivå. Mange nye blir med hvert år, i år er det med 14 som ikke har vært med før. Det er også en egen premie til beste nykommer. -Det er et veldig inkluderende miljø, sier gjengen. I Oslo har Ambita fellestreninger opp trappene i Holmenkollbakken for å komme i form til Stoltzen Opp!  

www.ambita.com

Tekst: Njål Larry Kvendseth

 

 

 


 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)