Fjorårsvinneren Eli Anne gir deg de gode tipsene
søndag 17. april 2016 22:03

Fjorårsvinneren Eli Anne Dvergsdal(9:53) er på rekordtid blitt et av det heteste navnene innen motbakkeløp i Norge. Som LØPLABBET løper  deler hun sine gode tips for tøy og sko i Stoltzen.

 

 

 
 

Løypa i Stoltzen - anbefalingar av sko og tøy

Løpet Stoltzekleiven opp blir arrangert kvart år i slutten av september. Traseen strekker seg over 840 meter, med ein stigning på 300 høgdemeter, noko som gjev ein gjennomsnittleg stigningsprosent på 35,8.  Løypa startar i Fjellveien, og starten har ganske slak stigning, medan

brattheten aukar stadig utover løpet. Den bratte løypa består stort sett av trapper, med enkelte korte, litt flatare parti innimellom. Underlaget er hovudsakleg stein, medan ein mot slutten også passerer nokre avsatsar med trappetrinn av tre. 

 Det siste partiet har igjen underlag av stein og sti, før ein passerer målstreken på tre-platningen på Sandviksfjellet, 367moh. Løypa er ganske smal, men på toppen er det god plass til å puste ut etter innsatsen i motbakkane.

   

 

Sko i Stoltzekleiven

Når ein skal delta i Stoltzekleiven opp bør ein tenke gjennom kva sko ein har på seg. Det kan vere greit å velge ein sko med godt grep i solen, spesielt på dagar med regn, då det kan bli glatt i løypa. I terrenget treng ein ikkje like mykje demping i skoen som på asfalt. Det anbefalast å velge ein terrengsko med lav vekt, og med godt grep, gjerne med gummi-sole. Vi har alle ulike føtter, og der er mange gode alternativ på markedet. Prøv gjerne fleire av dei anbefalte modellane, og finn den som sit best på din fot.

Anbefalte sko til Stoltzen:

-          VJ Irock https://www.loplabbet.no/vj-irock

-          Inov8 Xtalon 190 https://www.loplabbet.no/inov-8-x-talon-190

-          Asics Gel-Fujirunnegade 2 https://www.loplabbet.no/asics-gel-fujirunnegade-m-burgundy-yellow-black-17 

Nike -Zoom Terra Kiger https://www.loplabbet.no/w-nike-air-zoom-terra-kiger-3-rosa

 

Tips til treningstøy i Stoltzen

Når ein skal vere i aktivitet er det ein fordel å ha på seg kle som er behagelige å bevege seg i, og som transporterer svette og fuktighet. Alt etter korleis temperaturen er ute, anbefalast det å nytte kort eller lang tights eller teknisk bukse/ shorts. CWX’s sine korte og lange tightsar er både lette, komfortable og har i tillegg kompresjon og støtte som kan bidra til auka blodgjennomstrømming https://www.loplabbet.no/cw-x-stabilyx-tights-m. (se bilde)

Ein blir raskt varm og gjerne litt sveitt på beina, og det er då ein fordel å bruke tekniske løpesokkar med god fuktighetstransportering, og for å unngå gnagsår og ubehag som Falke sine RU5 eller wright sokk. Ønsker du hjelp til blodsirkulasjon i leggane for optimal prestasjon, eller grunna stivhet eller skade i leggar, kan ein CEP Pro+ Ultralight Sock (https://www.loplabbet.no/cep-pro-run-ultralight-socks-black-m) vere eit godt valg.

Undervegs i konkurransen er det gunstig at ikkje noko gnager eller plager, og det er lurt å ha sportsundertøy som sit godt, støttar, og er sømløst. For kvinner anbefalast Knixwear thong underdel (https://www.loplabbet.no/knixwear-thong) og Shock absorber active shaped support (https://www.loplabbet.no/shock-absorber-active-shaped), medan Comfyballs longs performance (https://www.loplabbet.no/comfyballs-performance) er ein anbefaling for den mannlige løparen.  På varme dagar er det nok med t-skjorte eller singlet i teknisk tøy som ikkje blir våt og tung når du blir svett. Der fins det mange gode produkt, som blant anna adidas athletic tank (https://www.loplabbet.no/adidas-athletic-tank-gronn)(se bilde).  Er det litt kjølig, kan det vere greit å ha på seg langarma superundertøy. Ei lett treningsjakke er god å ha på seg på kjølige dagar, og kan alltid vere god å ha når du kjem på toppen, der det gjerne er kaldare grunna høgden, i tillegg til at pulsen går litt ned og du produserer mindre varme sjølv når du er ferdig med dei harde motbakkane. Knyt gjerne jakka rundt livet på vegen opp, så kan du ta den på når du kjem på toppen. Eksempel på jakke som egnar seg er Gore Mythos (https://www.loplabbet.no/gore-mythos-2-0-ws-so-zo-light-jacket-bla-herre-5), men vi er alle forskjellige, og det er også jakkene. Dermed anbefalast det å prøve ulike jakker og finne den som passar deg aller best. På dei kaldaste dagane kan det vere godt å ha eit panneband som varmar på øyrene, ein buff rundt halsen og eit par tynne hanskar. På løplabbet finn du både hanskar og panneband frå Gore, som er designa for løping. (https://www.loplabbet.no/gore-mythos-lady-ws-gloves)

 

Hugseliste:

-Tights/ lett bukse/ shorts

-Tekniske sokkar

-Sportsundertøy

-T-skjorte/ superundertøy

-Lett trenings-jakke

-Panneband, buff og tynne hanskar

 

Tips til konkurransetøy:

Med ei lengde på under ein km er løypa relativt kort, medan den bratte stigningen gjer den ganske brutal, og det skal godt gjerast å ikkje få opp pulsen og varmen undervegs. Dei aller raskaste herrane brukar knappe 8 minuttar på løpet, og kvinnerekorden er 9:35 min. Flesteparten er i mål omtrent 10-30minutt etter dei har starta, og dermed varer konkurransen ikkje så veldig lenge, noko som er greit å tenke på når ein skal velge konkurransetøy. Sidan det er relativt kortvarig og intenst, treng ein ikkje ha på seg veldig mykje kle under sjølve løpet. Løpet går i slutten av september, og været kan variere veldig, frå ein middels varm seinsommar-temperatur, til kjølig haust-luft. Kva tøy ein velger på konkurransedagen, må vurderast ut ifrå vær/ temperatur. I tillegg kjem det an på kva form du er i, og kor lang tid du ser for deg å bruke. Rekordjagarane som spring på under 12 minutt, vil gjerne velge å ha minst og lettast mulig tøy, og velger gjerne korte tekniske løpesokkar eller CEP kompresjonsstrømper, teknisk undertøy, ein kort og lett shorts, singlet, og for kvinnene også ein støttande sports-bh. Dersom du veit at du kjem til å bruke litt lenger tid, eller skal gjennomføre i eit roligare tempo, anbefalast det å kle på litt meir. Sjå gjerne under avsnittet om anbefalt tøy til trening, og suppler med superundertøy, hanskar, lang tights/ bukse, etc.

 

Forslag til konkurransetøy for ambisøse menn:

-          CEP Kompresjonssokkar: https://www.loplabbet.no/cep-pro-run-ultralight-socks-black-m

-          Comfyballs bokser: https://www.loplabbet.no/comfyballs-performance

-          Adidas supernova splitshorts: https://www.loplabbet.no/adidas-sn-splitshort-m

-          Falke running air ventilation: https://www.loplabbet.no/falke-running-air-ventilation-m

 

Forslag til konkurransetøy for ambisiøse kvinner:

-          CEP Kompresjonssokkar: https://www.loplabbet.no/cep-pro-run-ultralight-socks-black-m

-          Knixwear thong: https://www.loplabbet.no/knixwear-thong

-          Shock absorber active shaped sports-BH: https://www.loplabbet.no/shock-absorber-active-shaped

-          Adidas techfit shorts: https://www.loplabbet.no/adidas-tf-short-w

-          Adidas athlete tank: https://www.loplabbet.no/adidas-athletic-tank-gronn

 

 

Lykke til! J

 

Helsing Eli Anne Dvergsdal 

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

6/12Hans Peter Endal 15.30
5/12Hans Peter Endal 15.30
4/12Hans Peter Endal 15.30
2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)