Skotilbud og tips fra Løplabbet
onsdag 05. august 2015 22:43

Hvilke sko skal du velge?

Om du har tenkt å starte opptreningen mot Stoltzen er det viktig med gode sko som er tilpasset ditt steg, ditt bruksområde og ditt treningsgrunnlag. Löplabbet Bergen ønsker å gi deg en god start på treningen ved å gi deg som er påmeldt til Stoltzen 20% rabatt på ditt neste skokjøp hos oss. Tilbudet gjelder i perioden 17. – 22. august.

Vi har plukket ut tre terrengmodeller som vi mener vil bidra til å gi deg den optimale Stolzenopplevelsen. Du finner også flere alternativer i butikken vår i Fortunen 5 i Bergen sentrum. Ta gjerne turen innom oss – uansett om du er interessert i nye sko eller bare ønsker noen tips til hvordan du bør legge opp treningen fram mot løpet.

Valg av sko

Hvilke sko du bør bruke på konkurransedagen avhenger av vær og føreforhold. Er det vått og sleipt, anbefaler vi en terrengsko med myk gummisåle slik at du unngår glipptak og kan bruke energien i fartsretningen. Dersom det er tørt kan du løpe med en vanlig konkurransesko. Det er uansett en fordel om skoen er lett med lav dropp og lav mellomsåle, slik at du får god kontakt med underlaget. Den beste konkurranseskoen er ikke nødvendigvis den samme skoen som du gjør all grunntreningen din i, men det kan vi finne ut av sammen når du tester i butikken.

Asics Gel Fujirunnegade:

Ny rendyrket terrengmodell fra Asics

Terrengsko med kraftige knotter som gir godt grep når det er bløtt og gjørmete. Skoen er lett (255 gram), gir god respons og god løpsfølelse. Den har en sømløs og vannavvisende overdel med en innersokk i neopren som holder skitt ute. Mellomsåle i Super SoLyte og Gel i hælen gjør den noe mer dempet enn de andre terrengmodellene – slik at den også tåler et strekk på grusvei.

  

 

 

 

 

VJ Irock

Terrengsko med spikerfeste

Dette er en lett terrengsko (ca 240 gram) med lav profil som gir god stabilitet i ulendt skogsterreng, så vel som på vått fjell og steinete stier. Yttersålen består av en myk gummiblanding som limer seg til underlaget og gir deg et sikkert grep i vått vestlandsterreng.

Samtidig er den noe forsterket både i såle og overdel for å beskytte foten mot gjennomslag av skarpe steiner og røtter. Et godt alternativ til allerede velkjente Inov-8 X-Talon 212 og 190.

 

Inov-8 X-Talon 212:

Lett terrengsko med supert grep og suveren kontakt med underlaget

Vår mest populære terrengmodell X-talon 212 er et råskinn av en sko og har vært uforandret i mange år. EVA mellomsåle med lav profil gir god kontakt med underlaget og god stabilitet. Fascia-bånd langs yttersålen gir en stivere sko og et effektivt og kraftfullt fraspark. Overdel med ekstra forsterkninger i lissene. Yttersåle med meget klebrig gummi gir godt grep på glatte steiner og røtter, og knottmønsteret gir godt feste også på myk skogbunn.

Prøv en lettvekter fra Asics

For deg som vil raskt oppover løypa, er en av Asics populære lettvektere et godt alternativ. De tre modellene Gel-Lyte33 3 (30 % rabatt), 33-DFA og Gel-Super J33 (begge 20 % rabatt) er lett dempede sko med lav dropp som gjør at du får god kontakt med underlaget. Skoene er lette og smidige med mye løpsfølelse – et godt valg til både raskere trening og konkurranser.

Hvordan skal du kle deg?

Været i Bergen kan være utfordrende, både under treningsøktene i forkant og på selve løpsdagen. Riktige klær er viktig for at du skal få en god opplevelse i Stoltzen. Fra 17. – 22. august gir vi alle påmeldte deltagere 20% rabatt på alt av klær hos oss.

Valg av klær

Hvordan du skal kle deg på konkurransedagen avhenger av værforhold og egne preferanser. Noen blir raskt varme og vil ha minst mulig klær på seg, mens andre vil ha et tykkere lag.

Lurer du på hva du skal velge, kan du komme innom oss for å få gode råd. Generelt anbefaler vi at du tar på deg minst mulig når du skal delta i konkurranse. Når du skal prøve å komme deg opp løypa så fort som mulig, trenger du klær som lar deg bevege deg fritt, for eksempel benklær som gir lite friksjon når du løfter beina. Bruk klær som raskt transporterer vekk svette fra kroppen og holder seg lette også når det regner. 

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

6/12Hans Peter Endal 15.30
5/12Hans Peter Endal 15.30
4/12Hans Peter Endal 15.30
2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)