Hvilke sko skal man velge for å løpe i Stoltzen?
fredag 12. september 2014 16:52

Ulike føtter krever ulike sko, men når man skal opp Stoltzen er det likevel noen egenskaper man bør foretrekke i en sko. Vi har testet mange sko, og har valgt ut noen som vi mener vil passe bra! Om du tar med denne artikkelen i butikken innen 26.09.2014 vil du få 20% rabatt på dine «Stoltzen-sko».

loplabbet logo_web_560px-350

Det som har mest utslag i valg av sko til Stoltzen er om det er glatt eller tørt føre. Anbefalt skotøy er en lett og fleksibel terrengsko, med myk yttersåle og gjerne en lav dropp (forskjellen i sålehøyde mellom hæl til forfot). Dette sikrer godt grep og god kontakt med underlaget. I Stoltzen merker man spesielt om man har godt grep på de glatte trappetrinnene mot toppen. Sko med godt grep vil også være energibesparende, fordi man slipper de irriterende glipptakene og sikrer kraft i bevegelsesretning. Er det tørt føre kan en lett konkurransesko/stafettsko også fungere fint.

Asics Fuji-Racer 3

Lav vekt og utrolig god løpefølelse kombinert med at yttersålen i fuji-racer tåler betraktelig mye mer juling enn de andre skoene i testen, gjør Fuji-Racer til en perfekt sko til deg som gjerne kombinerer litt asfalt, grus og terreng i samme turen. Slik mange gjør når de løper fra sentrum bort til Stoltzen. Den lave vekten, fantastisk løpsfølelse og god beskyttelse fra en plate i mellomsålen gjør Fuji-racer til en svært allsidig løpesko og et utmerket valg til Stoltzen, spesielt om det er tørt. 

 

 

Vekt: 240(herre) 204(dame)

Dropp: 6 mm

 Inov8 X-Talon 212

Klassisk terrengsko fra de Engelske terreng ekspertene inov-8 og en favoritt hos mange. Ren dyrket terrengsko som passer for de seriøse motbakke løperne.. Klebrig gummi og grovt mønster sikrer at 212 sitter godt i allslags terreng.
X-Talon er en sko som passer svært godt til Stoltzen god gripe evne, lav vekt og god fleksibilitet gjør dette til en sko som i vært fall ikke gir deg en dårligere tid opp trappene. Passformen i X-Talon 212 er relativt smal som gjør at skoen sitter som støpt på foten, og det er absolutt og anbefale i en terrengsko.
Inov-8 X-Talon 212 passer som terreng konkurranse sko og til raske treningsøkter i terreng og motbakke. 

 

 

Vekt: 212 gram

Dropp: 5 mm

 

 

 

VJ IRock 

Lett og lav terrengsko med noe av de groveste sålene på markedet. 8 mm lange knotter i butylgummi sikrer fantastisk grep. Jeg personlig mener den absolutt matcher X-Talon sålen på grep. Men i motsetning til 212 har IRock noe stivere såle, litt mer demping og er litt mer slitesterk. Dette gjør at IRock er en sko som beskytter foten mer enn 212 gjør, og dette gjør IRock litt mer egnet til lengre turer.
Anbefales til deg som vil ha en sko som svært godt grep, men som også bruker skoen på lengre terreng turer som for eksempel: Vidden eller Gullfjellet.

 

Vekt: 240 gram 

Dropp: 8 mm

 

 

 

 

Asics Gel-Noosa Fast 2

Når det er tørt og fint fungerer ofte en vanlig konkurransesko veldig bra opp Stoltzen. Ofte er disse enda lettere i vekt og smidigere å løpe med enn en terrengsko. Denne skoen vil også være fin til intervalltreninger og konkurranser på gate. Skoen har en sømløs og svært komfortabel overdel. Yttersåle med dreneringshull gjør den lett og luftig, men du blir fort våt på beina om det er vått i bakken. Men vannet forsvinner også fort ut igjen av skoen. Grepet er ikke det beste på vått føre, men suveren løpsfølelse, lett vekt og smidighet gjør den til en sko for deg som ønsker å knipe noen ekstra sekunder oppover bakkene!

 

 

 

Vekt: 186 gr herre

Drop: 6mm

 

 Av Vegard Rosenvinge og Brit-Helen Simmenes, Löplabbet AS

 

Løplabbet Bergen arrangerer også i år teknikk kurs i Stoltzen. Ta kontakt allerede nå på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen for et skreddersydd tilbud eller meld deg på individuelle kurs på www.loplabbet.no.

Vi ønsker alle LYKKE TIL med forberedelsene til løpet! Spør oss gjerne om råd!

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

6/12Hans Peter Endal 15.30
5/12Hans Peter Endal 15.30
4/12Hans Peter Endal 15.30
2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)