StoltzeKongen erobret Mont Blanc – men er usikker på Stoltzen i år
fredag 08. august 2014 22:26

thomas-andersen-thorbjorn-ludvigsen-mont-blanc-040814-bilde-2-350

Friskusen Thorbjørn Ludvigsen og kameraten løp opp og ned Mont Blanc denne uken på under 10 timer, men med mye fokus på lange fjelløp kan årets Stoltzekleiven Opp bli prioritert bort for mannen som satt rekord i fjor.

 

Mandag denne uken gjorde «den nye StoltzeKongen», Thorbjørn Ludvigsen, og kameraten Thomas Andersen en fantastisk prestasjon da de løp opp og ned fra Chamonix til Mont Blanc på 9 timer og 42 minutter.

- Vi merket at vi var veldig utsatt for vær og vind da vi løp på den siste eggen oppover, men det gikk i grunn veldig fint, sier Thorbjørn som imidlertid ikke legger skjul på at det var litt kaldt på både fingre og tær også den påfølgende dagen.

- Vi fikk også litt hodepine på grunn av høyden, fortsetter friskusen.

Når en tar seg opp fra 1 030 meter over havet til 4 810 meter over havet er dette for bagateller å regne.

(fortsetter under bildet)

thomas-andersen-thorbjorn-ludvigsen-mont-blanc-040814-bilde-3-350

 Thobjørn Ludvigsen på toppen av Mont Blanc. Foto: thomasandersen.no

Ultraløperkameratene fra Bergen Løpeklubb tok turen til toppen av Mont Blanc som et sommereventyr på vei inn mot høstsesongens konkurranser.

- Thomas Andersen dro hjemover et par dager etter at vi var på Mont Blanc, mens jeg skal løpe et fjelløp i Sveits søndag før vi kjører hjemover mot Norge, forteller Thorbjørn som altså har tatt bilen nedover til Europa på sommerferie.

Dermed rekker han ikke hjem til Bergen og StoltzeKarusellen mandag. Men når det er klart for selve konkurransen i slutten av september er han mer enn bare litt ønsket til start for å sette konkurrentene under press og farge på konkurransen.

- Jeg er faktisk litt usikker på om det blir noen deltakelse på meg i år, sier en ærlig rekordholder.

- Jeg har lagt mer fokus på fjellet og lange løp denne sesongen. Dermed har jeg også konkurrert mye i utlandet. Og samme helg som Stoltzekleiven Opp er det et langløp i regi av sponsoren min Salomon.

- Jeg har selvfølgelig noen forpliktelser overfor dem, samtidig som det i år har vært mest langløpsfokus for min del. Men Stoltzen er alltid moro å være med på, så vi får se hva jeg lander på når jeg må ta den endelige beslutningen, sier Thorbjørn og legger til at det på den tiden også nærmer seg avslutningen på Sky Running Cupen som han i år satser på. 

- Da blir prioriteringene ekstra viktig i denne perioden.

For en bergenser er selvfølgelig Stoltzen viktigst av alt, slik har det også vært for «den nye StoltzeKongen» så langt i karrieren.

Og en skulle tro at drøyt 8 minutter konkurransetid prellet av en råsterk fjellgeit som Thorbjørn, men når en har journalister, kamera og mikrofoner som haleheng hele StoltzeHelgen, kan det bli mye for en beskjeden kar som trives best i ensom majestet på fjellet i treningstøy.

- Selve konkurransen i Stoltzen er ikke så belastende, men hele helgen med mye trøkk fra omgivelsene og media koster en del mentalt, er ordene den sympatiske unggutten selv bruker. 

Sympatisk, beskjeden og omgjengelig i hverdagen, men når konkurransedrakten og startnummeret kommer på er Thorbjørn ustoppelig. I fjor måtte noen og enhver gi seg i øynene når han kan til toppen av Stoltzekleiven.

Thorbjørn flyttet den legendariske rekordtiden 8:13 fra 1995. Nå er det 8:06 som er den magiske rekorden i verdens bratteste løp.

Og spørsmålet er om han selv kan være i stand til å pynte på den i år.

- Jeg var litt nedtrent i starten av sesongen. Kombinasjonen av mye jobb i en ny leilighet og stor treningsmengde gjorde at formen ikke var all verden. Men nå begynner det å komme seg , og jeg er optimist med tanke på høstsesongen.

Hva kan en dårlig trent Thorbjørn prestere i Stoltzen?

- Jeg tror jeg skulle klare å presse meg under 8:30 i Stoltzen også på en dårlig dag, sier Thorbjørn uten på noen måte å hovere.

Så vil tiden vise om «den nye StoltzeKongen» blir å se når det er klart for årets utgave av verdens bratteste løp.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)