Löplabbet - ekspertråd til Stoltzen Opp 2013
tirsdag 24. september 2013 22:57

loplabbet

Ekspertråd om skovalg og bekledning for høstens motbakkehøydepunkt.

 Høstens store høydepunkt i Bergen nærmer seg med stormskritt. Med kun dager igjen til mer enn 6.000 ivrige motbakkeløpere skal klyve seg oppover Stoltzekleiven er det derfor på tide å tenke gjennom skovalg og bekledning til løpsdagen.

Löplabbet er også i år stolt sponsor av Stoltzekleiven Opp, og vil i den forbindelse gjerne bidra til at alle løperne får en best mulig løpsopplevelse. Gjennom riktig valg av sko og bekledning vil evnen til å yte sitt beste optimaliseres, og kanskje kan riktig valg av sko være den lille detaljen som sørger for at sekundene går i din favør? Vi i Löplabbet vil gjerne hjelpe deg med å ta de riktige valgene. Stikkordene er lav vekt, godt grep og god teknisk funksjon.

Valg av sko

Riktig valg av sko gir størst utslag på vått føre. Anbefalt skotøy er derfor en lett terrengsko med myk yttersåle, gjerne også med lav såleprofil (lav hæl-tå drop). Dette sikrer god friksjon mellom sko og underlag, og du får godt grep på de glatte trappetrinnene mot toppen. Har du sko med godt grep vil dette også være energibesparende ved at du slipper glipptak og får bevegelser i fartsretning. Er det tørt føre kan vanlige konkurransesko /stafettsko også være et godt alternativ. 

Valg av tøy

På løpsdagen er riktig valg av bekledning en viktig detalj som kan påvirke yte-evnen. Lett konkurransetøy gjør at følelsen i kroppen blir lettere. Har man på seg for mye tøy vil det gå mer energi til å avkjøle kroppen og væsketapet blir større. Löplabbet anbefaler derfor teknisk tøy som  kort shorts / tights og en teknisk t-skjorte / singlet.

singlet

 

 

Kompresjonstøy fra Skins, og CEP kompresjonssokker hjelper på stivhet i muskulatur og kan forebygge kramper gjennom økt blodsirkulasjon. Bidrar også til økt restitusjon av slitne muskler etter konkurranse.

 

 

 

 

 

 

skins tights kompressjonsstromper

Arrangøren tilbyr frakt av tøy mellom start i Fjellveien og på toppen av Stoltzekleiven. Pakk derfor en sekk med varmt skiftetøy til å ta på deg umiddelbart etter målgang.

Lykke til!


Av Espen Rognsvåg, Löplabbet AS

espen rognsvaag

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)