- Blir skuffet om jeg ikke vinner
torsdag 19. september 2013 19:42

thorbjrn T L-4

Ludvigsen satser på å forsvare Bergens ære i Stoltzen mot Henrik Ingebrigtsen og Sindre Buraas.

Bergenseren Thorbjørn Ludvigsen står som tittelforsvarer i Stoltzekleiven Opp. Og etter tre seire på rad i «verdens bratteste motbakkeløp» har også fått betegnelsen «den nye StoltzeKongen».

I år er imidlertid utfordrerne sterkere enn noensinne.

Henrik Ingebrigtsen og Sindre Buraas går ut på startnumrene skal gi Ludvigsen kamp lørdag om en drøy uke.

- Det blir kjempegøy, og skjerper meg bare enda mer. De blir farlige, men jeg tror det er litt utenfor deres «felt», kommenterer Norges beste motbakkeløper om dagen.

- Uansett fokuserer jeg på å gjøre min jobb, og føler jeg er i god rute. Målet er å forsvare tittelen fra de foregående årene.

- Om alt stemmer og dagsformen er på plass, bør det være mulig å løpe ned mot samme tid som i fjor.

Spørsmålet er om det holder mot gutta som kan skilte med henholdsvis 3.33.95 og norsk rekord på 1 500 meter fra i høst, Ingebrigtsen.

Og Sindre Buraas som er Norges beste løper på 5 000 meter for øyeblikket, og med personlige rekord på 13.15 også nest best i Norden gjennom tidene.

(fortsetter under bildet)

2013emu23tampere 142-470

I Stoltzen får Henrik Ingebrigtsen måle krefter med Sindre Buraas og Thorbjørn Ludvighsen. Foto: Thore-Erik Thoresenl

Da duoen Ingebrigtsen og Buraas møttes til duell under 3 000 meter i Rieti i Italia 8. september var Ingebrigtsen best av de to, med 7.42 mot 7.54 fra Buraas.

Spørsmålet er om en også vil få se 7-tallet for første gang i Stoltzen, når Buraas går for revansje mot Ingebrigtsen.

Men i Stoltzen er det BFG Bergen-løperen Ludvigsen som er mester, en mester som har gått fra seier til seier i motbakkeløp denne sesongen. Og er bedre enn noen gang om en skal dømme på grunnlag av sesongen så langt.

- Selv om jeg har hevet meg på mange områder, er det ikke sikkert at det gir betalt i Stoltzen, sier den sympatiske unggutten, og fortsetter.

- Stoltzen er veldig spesiell, og mange føler etter noen forsøk at de har fått ut sin maksimale kapasitet. Jeg tror ikke det er tilfellet for meg ennå, men det blir uansett verre og verre å knipe sekunder.

- Jeg er sterkere i år, men i Stoltzen gjelder det å finne balansen hvor en får til en god og kontrollert åpningsfart som en tar med seg inn i bakken. Deretter gjelder det å holde «driven» hele veien opp til «tretrappene». Derfra til mål er det bare å gi alt.

Dette løpsopplegget har holdt til seier tre år på rad. Forklaringen bak det ligger i beinstyrke, skal en tro mesteren selv.

- Tidligere syklet jeg mye, og i Stoltzen er det mye samme arbeidskrav som på sykkelen. En «sitter» på en måte og løper, da er det viktig med sterke lår. Det kan være en av grunnene til at jeg har lykkes så bra i Stoltzen, analyserer karen som står med 8.23 som personlig rekord, før han legger til.

- De siste årene har det, i tillegg til sykling, blitt mange lange løpeturer på fjellet, noe jeg tror gir bra beinstyrke. Kanskje også genene spiller inn, sier en retorisk fjorårsvinner.

Men når en kommer til mål og resultat i årets Stoltzekleiven Opp, er det ikke spørsmål om saken.

- Blir det seier og ny personlig rekord, er jeg storfornøyd. Og jeg må være så ærlig å si at jeg blir litt skuffet om jeg ikke klarer å vinne.

Lørdag 28. september får vi se om Bergens store håp klarer å forsvare seg mot angrepene fra storstjernene Ingebrigtsen og Buraas.

Begge de to baneløperne er tidligere skiløpere, noe som i utgangspunktet skal borge for sterke kropper og kjapp takt i motbakkene også med løpesko på beina.

Ingebrigtsen er et ubeskrevet blad i motbakkesammenheng, mens Buraas på sin side kan skilte med EM gull i motbakkeløp fra juniorklassen.

Det er noen år og flerfoldige timers spesialtrening med piggsko på tartantdekket siden den meritten, og da er spørsmålet om det holder i Stoltzen mot hjemmefavoritten, Ludvigsen, som gjør sin spesialtrening nettopp i bratthenget fra Fjellveien til Sandvikspilen.

Svaret på dette får vi lørdag 28. september like over halv to på ettermiddagen.

I tillegg til denne trioen, som etter alle solemerker vil kjempe om seieren i herreklassen, vil også skøytelandslagets lokale helter Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen, sammen med Håvard Bøkko, gi friidrettseliten kamp.

I dameklassen blir det kamp mellom langrennslandslagets Kristin Størmer Steira, som vant i fjor, og sommerens vinner av Norseman Xtrem Triatlon og Skåla Opp, Inger Liv Bjerkreim Nilsen.

2012emterrengbudapest 069-470

Sindre Buraas har vist gode takter i motbakke tidligere. Foto: Thore-Erik Thoresen

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

6/12Hans Peter Endal 15.30
5/12Hans Peter Endal 15.30
4/12Hans Peter Endal 15.30
2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)