Skoleløpene: Nå starter kjøret!
torsdag 04. september 2008 12:53


Neste uke skal over 600 skoleelever opp Stoltzen i skoleløpene - uken etter topper det seg med mer enn 1500 elever i løpet av 4 travle dager! Sammen med Årstad skole som tjuvstartet for to uker siden gir det nesten 2500 elever til topps!  Alle elevene får Olden sitt nye sportsvann Olden Puls sitrongress for å slukke tørsten på toppen etter 300 tøffe høydemeter med stigning.

 

Skoleløpene i Stoltzen er en mangeårig tradisjon - og noe både lærere og elever setter virkelig pris på. Historiene om elever som etter skoleløpet i Stoltzen har begynt å gå jevnlig opp Stoltzekleiven for å få beveget seg ute i naturen varmer alle oss som jobber med dette - vi håper vi får mange av dem i år også! Å få barn og unge til å synes det er gøy med aktivitet - og å få dem til å drive med jevnlig aktivitet - i en tid der datamaskiner, internett og andre stillesittende aktiviteter tar mer og mer overhånd, er Varegg sin hovedmotivasjon for å drive med skoleløpene. 

Hellen først ut 
Mandag 8. september er det Hellen skole sin tur. Først går turen opp Stoltzekleiven - og deretter blir det etterarrangement i Munkebotn med brikkeløp og annen moro. 11 dager senere avslutter vi med klassikeren "Rotteræset" for Rothaugen ungdomsskole. Bildet til høyre er fra skoleløpet for Årstad skole sine frisørelever i august.

Akkurat som i hovedløpet den 27. september er det ikke farten som er det viktigste -  men det å gjennomføre med stil! 

Uten Fredagsgjengen stopper Stoltzen
Fredagsgjengen i Varegg er fantastiske å ha for å få gjennomført skoleløpene (se bildet nedenfor fra planleggingsmøte tidligere i år)! Gubbelaget stiller også sterkt opp og hjelper til - og jammen kommer Varegg Vel også på banen! Siden skoleløpene foregår på dagtid - og krever 4-8 arrangører per løp - er vi helt avhengig av denne hjelpen for å få det til å gå rundt. En annen viktig støttespiller er Nærmiljøidrett Bergen / Idrettsetaten i Bergen Kommune - uten denne støtten hadde det vært nærmest umulig å få ihverksatt så mange aktiviteter. Fra Skansemyren og Stemmemyren får vi også hjelp - og i tillegg får vi også en veldig hyggelig bonus fra ForsyningsLauget - og det er muligheten til å gi elevene noe å slukke tørsten med på toppen. Vi har i flere år også fått boller til å gi ut på toppen for en del av skolene - det blir det ikke i år - men forhåpentligvis neste år igjen! (Det er forøvrig alltid plass til flere i ForsyningsLauget - så dersom du kjenner til en bedrift som har lyst til å bidra med noe til skole-elevene, så er det bare å hive seg på tastaturet og sende en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .)

Terminliste skoleløpene i Stoltzen 2008 

  • 25. aug. mandag Årstad vdg 60 elever
  • 8. sep. mandag Hellen skole 170 elever
  • 11. sep. torsdag Christi Krybbe skole 180 elever
  • 12. sep. fredag Danielsen ung. 270 elever
  • 16. sep. tirsdag Gimle skole 550 elever
  • 17. sep. onsdag Nordnes 90 elever
  • 18. sep. torsdag Krohnengen 350 elever
  • 19. sep. fredag Rothaugen 540 elever
Vi hadde veldig lyst til å få med flere videregående skoler i år, men de var dessverre ikke interessert i å stille opp. Vi kan fortsatt finne plass til en videregående skole eller to dersom det finnes noen interesserte der ute. Ta i tilfelle kontakt med vår Storbykoordinator på e-post  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen )
 
Stor aktivitet i Storbyprosjektet til IL Varegg
I tillegg til alle skoleløpene er det enda mer på programmet i IL Varegg sitt Storbyprosjekt disse to ukene. Den 5. september arrangerer Varegg Storbyidrett Orienteringsløp for hele Christi Krybbe skole på Skansemyren - et arrangement som ble utsatt på grunn av skolestreiken i vår. Torsdag 4. september var Urb-O på programmet på Meyermarken - Urban Orientering med fart, spenning og dueller for alle som kommer innom Meyermarken og vil prøve seg. Det er også "leken friidrett" på Skansemyren på onsdager, og en rekke andre prosjekter på gang.
 
Illustrasjon: Google Earth. Bilde: Jan Kocbach. Tekst: Jan Kocbach, Storbykoordinator IL Varegg
 
 

 

 


 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)