Tøffinger i Stoltzen
onsdag 01. mai 2013 14:55

Stoltzen trekker folk til seg uansett vær!  Vi ville teste om folk virkelig gikk opp Stoltzen i griseværet søndags ettermiddag 1.mai.  Og vi møtte på disse:

           

Vi hadde en god plan om å lage en gla'nyhet fra Stoltzen i det fine vårværet vi opplevde formiddagen 1.mai.  Men så kom snøvær, slaps og regn og reporterens lyst til å gå ut dempet seg kraftig.  Men så ble plutselig hele poenget å sjekke om noen var så tøffe, friske eller litt gale å ta turen opp Stoltzen i det griseværet som åpenbarte seg i 15 tiden.

Jeg ventet vel under minuttet på start før to godt kledde turgåere dukket opp og startet på de første trappene.  De virket å ha det travelt, men jeg fikk et kort intervju med ekteparet fra Skansemyren

Veslemøy Tveit (50): deltatt 4 ganger i konkurransen, personlig rekord 14.10 satt i 2012, trener jevnlig i Stoltzen

Per Sandberg (51): deltatt 4 ganger i konkurransen, personlig rekord 14.14 satt i 2010, trener jevnlig i Stoltzen

De er begge to ivrige brukere av Stoltzen og går den fine rundturen fra huset sitt sør for Skansemyren - Fjellveien - Stoltzen - Fløyen og ned til Skansemyren igjen.  Det er en tur som gir de motbakke, den fine følelsen av fjellet og den flotte utsikten ned mot byen.

Litt motvillig kommer fjorårsopplevelsen i Stoltzen til Per frem.  Han løpte ut i et forrykende tempo og fikk "tidenes" smell i tretrappene, så han gjør ikke den feilen igjen.  I år er konen vekkreist Stoltzehelgen så han skal mest sannsynlig benytte sjansen til å prøve seg på Veslemøys personlige rekord.   Veslemøy kan riktignok teste seg i den siste StoltzeKarusellen mandag 23.sept, og hun mener intervaller skal til for å knekke sin egen rekord og gjøre jobben til Per desto vanskeligere.

Etter dette friske paret, så dukket det plutselig opp enda en som skulle opp Stoltzen, nemlig islandske Ólöf Thorarinsdottir(32).  Hun kom syklende fra Minde og hadde egentlig ikke tenkt seg opp, men når hun nærmet seg Stoltzen bare måtte hun benytte anledningen til å klatre opp bratthenget.  Hun har gått opp Stoltzekleiven 3 ganger før (ikke konk) og bestetiden er ca 27 min.  Hun liker å kjempe mot klokken så hun kan tenke seg å bli med på selve konkurransen.  Ólöf er en virkelig tøffing der hun i strålende gått humør, søkk våt etter sykkelturen var fast bestemt på å gå opp og ned Stoltzen før hun bega seg på den lange sykkelturen til Minde igjen.  Og kanskje har dragningen mot Stoltzen gjort henne bittelitt gal også.

 

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)