- Jeg må ha full klaff
onsdag 19. september 2012 23:03

img 9933-490

Fjorårsvinnerne jakter rekordtider og nye seire i årets Stoltzekleiven Opp.

Fjorårsvinnerne i Stoltzen, May Britt Buer (10.06) og Thorbjørn T. Ludvigsen (8.22), er klar for årets store motbakkefest om en drøy uke.

-Hvis jeg skal lykkes i Stoltzen må jeg rett og slett ha dagsformen på plass, og alt må stemme. Det er små marginer, sier sistnevnte.

-Formen er på plass. Og jeg føler jeg nærmer meg, fortsetter råsterke Ludvigsen, som kan skilte med to seire på rad i verdens bratteste løp.

Årets norske mester i motbakkeløp har kastet seg over mål på «plattingen» nedenfor Sandvikspilen til tiden 8.22 de to siste årene. I år sikter den uredde bergenseren høyere. Noe forberedelsene også gjenspeiler.

-Den siste tiden har jeg trent intervaller i Stoltzen 5 ganger i uken. Mellom intervalløktene har det vært rolige løpe- eller sykkelturer. Siste hardøkten før konkurransen blir på tirsdag. Deretter blir det noen rolige dager frem til selve konkurransen, forteller han, og legger kjapt til.

-Jeg skal forresten en tur opp i Stoltzen fredagen før løpet. Det er noe filming sammen med Liv Grethe Poiree. Men det blir bare en fin «vekker» for beina.

(fortsetter under bildet)

thorbjrn T L-2

May Britt Buer våknet skikkelig til liv under fjorårets Stoltzen. Seier på den imponerende tiden 10.06 legger listen foran årets løp.

-Jeg leder meg veldig, smiler hun når Stoltzen blir tema.

-Det begynner å bli seint på sesongen, og det er en utfordring å holde formen. Men jeg har løpt bra i hele år, og stort sett «perset» på de fleste løpene jeg har deltatt.

-Jeg håper på en god dag også under Stoltzen.

(fortsetter under bildet)

mai britt buer 1

Med bostedsadresse langs Oddafjorden kan Buer bare vise til to turer opp bratthenget fra Fjellveien til Sandvikspilen siden selve konkurransen i fjor. Men likevel er hun forberedt på det som venter neste helg.

-Den siste tiden har jeg trent mer spesifikt med tanke på Stoltzen. Det har blitt en del trapper og skikkelig bratte bakker, med gode pauser mellom. En må balansere det.

Satser du på rekord?

-Klart jeg har det i tankene, innrømmer Buer glatt, før hun fortsetter.

-Jeg må ned 10 sekunder for å være på rekordtiden. Løper jeg 11 sekunder fortere enn i fjor, setter jeg ny rekord. Og ut i fra hvor mye jeg har forbedret meg på andre motbakkeløp skal det være mulig.

-Men jeg skulle trent mer i Stoltzen.

Ingen har vært mer i Stoltzen enn Ludvigsen. Gutten som etter sitt store gjennombrudd for to år tilbake har fått betegnelsen «den nye StoltzeKongen», er ærlig på at Stoltzen er betyr mye, og er noe ekstra.

-For min del er Stoltzen veldig viktig, slår han fast.

-Det er på en måte i Stoltzen jeg har mitt opphav, om en kan si det slik. Der la jeg listen for hvordan jeg ønsker å prestere. Men samtidig legger det også litt press på meg. Jeg har ikke lyst til å løpe dårligere enn hva jeg har gjort tidligere.

Hva går du for i år?

-Jeg har sagt 8.10 hvert år siden 2010. Og jeg sier det fremdeles. Men det er knalltøft, sier Ludvigsen kjapt, før han tenker seg om, og fortsetter.

-Jeg har sett litt på det. Og en tid på 8.10 innebærer at jeg må løpe 12 sekunder fortere inn til tretrappene enn jeg gjorde i fjor.

-Det er selvfølgelig alltid gøy å vinne. Men klarer jeg å løpe på en bedre tid enn jeg har gjort tidligere er det noe ekstra. Løper jeg på 8.10 er det himmelen, sier Ludvigsen drømmende, men han vet at det er knallhard.

-Det blir spennende. Jeg gleder meg.

Buer er også spent. Etter seier både i NM og norgescupen sammenlagt mangler bare en ny seier i Stoltzen for at sesongen skal bli komplett.

-Stoltzen henger høyt. Den er viktig, innrømmer hun.

-Mannen min er fra Bergen, eller Nord-Hordaland for å være helt presis. Og gjennom ham har jeg skjønt hvor stort det er å løpe bra i Stoltzen.

I fjor var Gular-løperen best. Da er det legger det listen også for årets løp.

-Jeg har lyst til å vinne. Jeg kan ikke være beskjeden, sier Buer, med et lurt smil.

-Men jeg må vel kanskje først og fremst tenke på meg selv, og sammenlikne meg med det jeg gjorde i fjor. Jeg får prøve å løpe like bra som i fjor, så er det ekstra gledelig om det holder til en ny seier.

Der de fleste andre er glad bare de kommer seg til toppen av Stoltzen, er ikke Ludvigsen og Buer helt fornøyd før de kan klatre opp på toppen av pallen.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)