Kunstnerisk StoltzeStart
lørdag 17. mars 2012 19:28

img 1320-540

NyeStoltzen minner om et arkitektonisk verk av spanske Antoni Gaudi.

I en herværende bergensavis er det denne uken bilde av StoltzeStarten.

Med tittelen «Kunstnerisk i Fjellveien», og teksten « Bergens svar på Gaudi finner du i Bergens mest kjente tur- og promenadestrøk Fjellveien.»

img 1317-540

Vi er enig i at det er Bergens mest kjente tur- og promenadestrøk, men føyer gjerne til at det også er gjenstand for stor trim- og konkurranseaktivitet, spesielt i det folk trer opp det første trinnet, og fester blikket opp mot første sving i Kleiven.

NÃ¥r det gjelder Gaudi, forteller ikke kulturavisen noe mer enn at det er kunstnerisk.

Men etter litt journalistiske undersøkelser finner vi at Antoni Gaudi var en katalansk arkitekt, med utdannelse fra Arkitekthøyskolen i Barcelona.

Gaudís byggverk kjennetegnes av hans tanker om naturlige former, der rette linjer sjelden forekommer.

Vi er alle enige om at NyeStoltzen er et kunstverk og en sann nytelse for øyet, og for bergenserne er det naturlig å benytte Stoltzen for å holde seg i form.

Men det er med skrekkblandet fryd en begir seg oppover kunstverket som snirkler seg i fjellsiden over Sandviken. Noen vil likevel betegne det lite naturlig å plage seg oppover svingene til toppen.

Etter Bergen Bydrifts arbeid i Stoltzen kan en nå uansett få et kinderegg av en opplevelse med kunst, idrettskultur og treningsøkt i ett på veien mot Sandvikspilen og bedre form.

 img 1319-540

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)