- Spennende å se hva Thorbjørn får til i år
onsdag 29. februar 2012 15:50

thorbjrn T L-3

Mangeårig løpsleder, Johannes Gjesdal, tror utbedringene i Stoltzen utgjør marginale forskjeller for de beste. Men er spent på om "den nye StoltzeKongen» kan nærme seg den gamle rekorden.

Johannes Gjesdal har 20 år bak seg som løpsleder i Stoltzekleiven Opp.

Selv om han nå har overlatt hovedansvaret for løpet til andre, har Varegg-mannen et hjerte for «Stoltzen» og han har fulgt opprustningen av byens, og Norges, fineste fjellsti.

Nå er det etter hvert ferdigstilt, og Johannes nikker anerkjennende til resultatet.

- Jeg synes traséen har blitt slik den alltid burde ha vært, sier han og fortsetter.

- Stoltzen er etter renoveringen et  landemerke og en løype Bergen kan være stolt av. Slik den fremstår nå er den også en arena for fremtidens kondisjonsutøvere, dette må lokale løpere følge på Thorbjørn (Ludvigsen) og Kirstein Marathon Melkevik og benytte seg av.

Hva tror du om løpstidene i den nye traséen?

- Det er alltid spennende om det går den ene eller andre veien etter slike utbedringer. Men rekorden på 8.13 er på en måte litt magisk, sier Johannes og refererer til Jon Tvedts rekord fra 1995.

Gjennom årene har den mangeårige løpslederen sett mange løpere slite seg opp fra Fjellveien til Sandvikspilen, og få vet bedre en ham hva som er kravspesifikasjonen for å lykkes i bratthenget.

- En liten lett kar som puster godt kan ha mulighet på rekorden. Noen av de beste norske langdistanseløperne, eller kanskje noen skiløpere. Den som skal ha en sjanse må ha kombinasjonen av styrke i beina og evnen til å kunne løpe urytmisk.

- Jeg tror utbedringene av løypen gjør marginale forskjeller på tidene, i hvert fall for de beste. De forbereder seg så grundig og kjenner løypen så godt at for dem har det liten betydning.

- Nettopp denne spesialtreningen er en av grunnene til at det er en ulempe å komme «på direkten» og løpe konkurransen uten forberedelser. En må nesten være et «unikum» om en lykkes på første forsøk i Stoltzen.

Unikum er en betegnelse som kan passe på Thorbjørn Ludvigsen. «Den nye StoltzeKongen» står med to seire på rad og 8.22 som bestenotering.

Nå jakter friskusen sin tredje seier på rappen, samt rekorden til avdøde Jon Tvedt.

- Det blir spennende å se om Thorbjørn (Ludvigsen) klarer å komme seg under 8.13. Samtidig er det også interessant å følge utviklingen til andre lokale løpere som for eksempel Gustav Iden og Caspar Stenersen, avslutter Johannes fra kombinert vinterferie og treningssamling på Gran Canaria, hvor han befinner seg sammen med Vareggs lovende friidrettsløpere.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)