- Johaug er et spennende navn
onsdag 22. februar 2012 00:22

img 7378-540

Løpslederen er ikke i tvil om hvem han ønsker til Stoltzekleiven Opp, men er usikker på om nye Stoltzen gir rekordtider.

 

 

I fjor startet restaureringsarbeidet i Stoltzekleiven. Sherpaer fra Nepal bygget bokstavlig talt stein på stein i midtre del av «kleiven».

 

Under løpet i fjor høst var Stoltzen midlertidig åpnet, men nedre var fremdeles bare pukksteinbelagt og halvferdig.

 

Da arrangementet i 2011 var vel gjennomført ble traséen igjen stengt, og opprustningen av nedre del fortsatte.

 

I disse dager er alt kommet på plass slik det skal være, og løpslederen liker synet som møter ham i Fjellveien.

 

- Bergen Bydrift har gjort en fantastisk god jobb, og Stoltzen lever absolutt opp til sitt omdømme som Bergens fineste fjellsti, smiler Owen Westergård.

 

Siste del av arbeidet er gjort i det partiet som møter løperne først.

 

Lave trinn i stein går innbydende og slakt oppover fra Fjellveien, med en renne i øvre kant, for å drenere regnvann og ta vare på byggverket.

 

At stien deler seg i to, og går på begge sider av et tre, like etter starten tilfører om mulig enda mer sjarm.

 

- Jeg synes det ser veldig bra ut. Det er akkurat slik Rolf Hansen og gjengen liker det, sier Westergård, og sender samtidig en pasning til startsmannskapet med nevnte Hansen i spissen.

 

På en løpebane er renovering og nytt «dekke» synonymt med nye rekorder. Men Westergård er ikke like sikker på at det samme gjelder i «verdens bratteste løp».

 

- Nå er det omtrent 900 trappetrinn i Stoltzen. Tidligere var det omkring 700. Dette stiller kanskje litt andre arbeidskrav til løperne. Og jeg er litt usikker på hvordan det vil slå ut.

 

Westergård er i hvert fall sikker på hvem han ønsker til start under årets utgave av løpet til Sandvikspilen.

 

- Therese Johaug er et spennende navn. Jeg tror hun har det som skal til for å lykkes i Stoltzen, svarer han på direkte spørsmål.

 

«Strikkmotoren» fra Dalsbygda er kjent som motbakkedronningen i langrennsirkuset, og hun ville garantert gjort ett fullverdig forsøk på å tukte Anita Håkenstad Evertsens 9.56.

 

Tiden vil vise om Westergård og hans mannskap klarer å lokke henne over fjellet til Bergen i anledning Stoltzekleiven Opp 29. september.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)