Vinnerresepten: Hvordan forbedre persen din i 2008?
tirsdag 26. august 2008 23:36

Nedtellingen til dagen flere hundre ivrige løpende og gående trener til daglig - Stoltzekleiven Opp den 27. september - har nå for alvor begynt! Hva skal til for at du skal klare å komme deg raskere opp i år enn tidligere år? Bruk Stoltzekarusellene den 1. september og den 22. september til å finne DITT optimale tempo!

Stoltzekleiven Opp er et veldig spesielt løp. Det flate stykket i starten lurer mange til en alt for rask åpning - hvem har vel ikke stivnet fullstendig allerede i de første trappene? For å komme seg opp så raskt som mulig er det viktig å vite hva som er DITT optimale tempo både i åpningen og i resten av løypen.

Ditt optimale tempo
For å finne ditt optimale tempo er det smart å ta mellomtider underveis. I beskrivelsen av Traséen finner du de offisielle mellomtidene beskrevet - det er fornuftig å bruke de samme mellomtidene i treningen din. Du finner også resultater fra 2007 med mellomtider og resultater fra 2006 med mellomtider på nettet der du kan sjekke hvilke mellomtider du hadde på de forrige løpene.

Kraftig forberding i konkurranse
Erfaringsmessig klarer de fleste å presse tiden sin kraftig ned i konkurranse i forhold til på trening. En forbedring på over minuttet er ikke uvanlig. Det er fordi du gjerne kan tåle en litt tøffere åpning i konkurranse enn på trening siden du klarer å presse deg litt bedre med melkesyre i konkurranse. Dermed er det også viktig å få prøveløpt Trasèen i konkurranse hvis du vil klare å få best mulig tid den 27. september. Får du med deg begge Stoltzekarusellene den 1. september og den 22. september kan du teste to forskjellige åpningstempo - en gang skikkelig tøft og en gang litt roligere. Husk å ta mellomtider begge gangene, og sammenlign etterpå!

Trening i fullt tempo
På trening klarer du gjerne ikke å få opp like høyt tempo som du ønsker å ha på konkurransedagen. En fin måte å løpe de ulike delene av Stoltzekleiven i riktig tempo på er å løpe en intervalltreningsøkt i Stoltzen. Intervalltrening høres hardt ut - men det skal faktisk ikke bli noe hardere enn å løpe/gå opp i ditt vanlige tempo. Du øker tempoet litt i forhold til vanlig, men har til gjengjeld pauser. Et forslag til intervalltrening:

  • Del opp Stoltzekleiven i 4 deler som beskrevet i beskrivelsen av Traséen
  • Løp/gå Stoltzekleiven i et litt høyere tempo enn du vanligvis ville hatt - men ta deg en to minutters pause på hver mellomtid
  • Summer tiden din for hver av de fire delene - du burde nå ha en tid som er litt bedre enn den tiden du planlegger å løpe på
  • På denne måten blir du vant til hvilken hastighet du bør holde - uten å slite deg selv fullstendig ut.

Ukeprogram frem mot 27. september

  • Uke 36: Mandag: Stoltzekarusellen med tøff åpning. Torsdag: Intervaller i Stoltzen
  • Uke 37: Mandag: Rolig tur opp Stoltzen - sjekk mellomtider - særlig for øvre del. Torsdag: Intervaller i Stoltzen
  • Uke 38: Mandag: Tur opp Stoltzen. Rolig til halvveis - max fart resten. Torsdag: Intervaller i Stoltzen
  • Uke 39: Mandag: Stoltzekarusellen med roligere åpning - gi alt mot slutten. Lørdag: Stoltzekleiven Opp!

Ta mellomtider på alle løp/treninger, og sammenlign både innbyrdes og med løpene dine fra tidligere år. På denne måten blir du skikkelig kjent med Stoltzen, og vet akkurat hvordan du skal åpne for å gjøre det best mulig. Ha på deg klokke når du løper den 27. september, og juster farten på 1. mellomtid dersom du har åpnet for hardt....

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
23/11Hans Peter Endal 15.10
22/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)