Tre uker i høyden skal gi Buer et løft
onsdag 15. februar 2012 23:21

dsc00041-540

 

Fjorårets StoltzeVinner, May Britt Buer, trener på 2 400 meters høyde i Kenya i jakten på VM-deltakelse og ny rekord i Stoltzen.

 

 

I sin tredje sesong i motbakkesirkuset tok May Britt Buer virkelig steget inn i midten av manesjen.

 

Med seier i Stoltzeklieven Opp og seier sammenlagt i norgescupen i motbakkeløp viste hun imponerende toppnivå og stabilitet.

 

For å ytterligere løfte seg foran 2012-sesongen har Hardangerkvinnen reist til høyden i Iten i Kenya for å samle treningstimer og røde blodlegemer.

 

- Målet med oppholdet er rett og slett å få bedre kondis, og høgare terskelfart. Dette håper eg at eg då kan utnytte når eg kommer heim igjen, slik at treninga kan føregå på eit litt høgare nivå enn før eg reiste, sier May Britt selv om bakgrunnen for turen til nasjonen som har fostret mang en storløper.

 

Men høydetrening er en vitenskap og det gjelder å være bevisst i treningsarbeidet i tynnluften.

 

- Eg skal være her nede i 3 veker til sammen. Bør ha så pass langt opphold no første gang, fordi det fort kan gå ei veke før kroppen begynner å vende seg til høyden. Dette er jo veldig individuelt. For min del, ser det ut som det no etter 5 dager begynner å løsne. Men forsatt er det bare snakk om rolig trening, forteller hun selv fra 2 400 meter over havet.

 

- Faren med et slikt opphold er sjølvsagt skader, og at ein lett kan verte overtrent i musklaturen her i høgden. Og då kan gjerne heile opphaldet være forgjeves. Ein må rett og slettt ha god tolmodighet. Men også det at ein kan trene her i varmen utan is og snø på veiane, er jo også veldig fint på denne tida.

 

Arbeidet som settes i banken på denne tiden av årets skal forhåpentligvis gi betalt når det er tid for å ikle seg konkurransedrakten.

- Eg har mange løp eg ynskjer å være med på i sesongen 2012, men ein må jo berre ta eit løp om gongen og vurdere etter kvart, sier May Britt på spørsmål om sesongens mål.

- Det er NM i begynnelsen av august som sjølvsagt er eit viktig løp for meg. Skåla Opp og Stoltzen er også to løp som betyr mykje for meg. Og i begynnelsen av september er det VM i Italia, hvor eg håpar at eg kan få delta, fortsetter hun.

 

Hvordan skal du lykkes i å nå dine mål?


- Jevn og god trening er nok det viktigeste for å lykkes. Holde seg skadefri, og masse rolig trening på denne tida av året. Utfordringen heime er å få nok tid til dei lange rolige øktene, og ein «speeder» gjerne på litt ekstra for å bli fort ferdig, svarer Gular-løperen, og forsetter.


- Variasjon er også viktig, samt styrke for dei rette muskelgruppene. Når eg er heime vert det blant annet ein del langrenn.

Hva er målet ditt i Stoltzen?


- Når det gjeld Stoltzen, så hadde det jo vore veldig kjekt å sett ny rekord. Det vil si at eg i hvert fall må ned 10 sekunder frå i fjor, svarer May Britt, før hun avslutter retorisk.

- Det er kanskje mulig?

 

Svaret på det spørsmålet får vi siste helgen i september.

mai britt buer 2

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)