Pengegave fra Stoltzekleiven Opp gir flere sykepleiere i Malawi
søndag 27. november 2011 23:37

bilde4-540

Pengegave fra Stoltzekleiven Opp bidrar til kompetansebygging mellom sykehus i Norge og Malawi.

- Jeg har alltid følt meg mer vel om det arbeidet jeg gjør kan bidra på en positiv måte til noen som trenger det. Vi her i Norge har det såpass bra, at vi godt kan hjelpe dem som er vanskeligere stilt, sier Svein Jansen, som har gått i bresjen for pengegaven fra Stoltzekleiven Opp til Nkhoma sykehus i Malawi.

 

Svein Jansen er en del av «Fredagsgjengen» i Varegg, og superveteranen er en skikkelig foregangsmann når det gjelder å bidra overfor andre.

Han har vært sentral i arrangementet av Stoltzekleiven Opp helt fra starten, i 1979.

Det har etter hvert blitt 25 års jobbing med SOS-barnebyer, og fra 1974 til 2000 var han prosjektleder for den årlige innsamlingsaksjonen for NRK i Årstad bydel.

Jansen har også, sammen med en annen av pensjonistene i Varegg, Haakon Svendal, i flere år arrangert et motbakkeløp for de ansatte på Haraldsplass sykehus til inntekt for et sykehus i Malawi.

- I flere år har jeg og Haakon (Svendal) år arrangert bakkeløpet Knatten Opp for de ansatte på Haraldsplass sykehus. Her har pengene for startkontigenten gått uavkortet til driften av et sykehus i Malawi, der både Haraldsplass- og Haukeland Sykehus er representert med leger og sykepleiere, sier Jansen selv om sitt engasjement, og fortsetter.

- På samme måte har jeg i mange år hatt et sterkt ønske om at Varegg i forbindelse med Stoltzekleiven Opp burde kunne bidra med humanitær hjelp.

Etter årets Stoltzekleiven Opp har prosjektet mellom Haraldsplass sykehus og sykehuset i Malawi, som Jansen og Svendal har et brennende engasjement for, fått en pengegave på 50 000 kroner fra Varegg.

- Det står stor respekt av det arbeidet «Fredagsgjengen» har gjort for klubben.  Særlig Svein (Jansen) har vist et stort sosialt engasjement og da er det kjekt å kunne støtte et prosjekt Svein (Jansen) og Haakon (Svendal) brenner for, sier løpsleder i Stoltzekleiven Opp, Owen Westergård.

- Jeg føler at det å gi noe fra Stoltzekleiven Opp til et veldedig formål gjør meg, og forhåpentligvis mange andre, enda mer motivert til å gjøre en innsats i forbindelse med løpet, sier en takknemlig Jansen.

Prosjektet mellom Haraldsplass sykehus og Nkhoma sykehus i Malawi, som har fått pengegave fra Stoltzekleiven Opp, handler i korte trekk om kompetansebygging, eller deling, mellom to sykehus.

I arbeidet med utviklingen av et anstendig helsetilbud i sitt nedslagsfelt trenger Nkhoma sykehus flere sykepleiere, og ikke minst boliger til sykepleiere.

Faktum er at sykehuset i Malawi har hjemler til 60 sykepleiere men på grunn av boligmangel har de bare mulighet til å ha 30 i daglig drift. (Nkhoma sykehus har 220 senger og 27 sykepleiere, til sammenlikning har Haraldsplass 190 senger og cirka 260 sykepleiere.)

- Det er flott at Varegg og Stoltzekleiven Opp er med og støtter dette prosjektet, og mottakerne er fornøyd med bidraget, sier Jansen, og fortsetter.

- Jeg snakket med min kontaktperson på Haraldsplass sykehus i går. Hun fortalte at de har akutt behov for penger med tanke på å få bygget nye boliger til sykepleierne ved sykehuset der nede. Flere boliger vil bedre på sykepleiermangelen.

Helt konkret blir pengene fra Stoltzekleiven Opp brukt til å komme i gang med rehabilitering av en gammel sykepleieskole for å skaffe flere boliger til sykepleiere.

- Rapportene sier at Nkhoma sykehus leverer resultater i forhold til prosjektmålene, og jeg håper Stoltzekleiven Opp kan gi bidrag til veldedige formål også i fremtiden, sier Jansen som er en av dem som har bidratt mest.

Haraldsplass sykehus’ vennskapssykehus i Malawi, Nkhoma sykehus, er svært takknemlig for pengegaven. Som tidligere nevnt, ønsker de å bruke pengene til å komme i gang med rehabilitering av en gammel sykepleieskole for å skaffe flere boliger til sykepleiere.

Mer informasjon om prosjektet finner du: her

Sykehuset i Malawi er svært takknemlig. Det kan du lese: her (engelsk)

Bildene illustrerer hvordan boforholdene er for de ansatte ved sykehuset i Malawi per i dag.

bilde5-540

bilde3-540

bilde2-540

bilde1-540

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)