Hjemmefavoritter med hĂžye ambisjoner
lĂžrdag 17. september 2011 23:25

img 2533-540

De to BFG Fana-lĂžperne Kirsten Marathon Melkevik og ThorbjĂžrn Ludvigsen er begge blant favorittene foran Stoltzekleiven Opp om en liten uke.

De sikter ogsÄ hÞyt. FÞrstnevnte hÄper Ä vinne, mens Ludvigsen pÄ sin side sikter mot rekordnotering i «nye» Stoltzen. Intens intervalltrening i lÞypen, bÄde lÞrdag og sÞndag, skal gi suksess nÄr det blir alvor om en snau uke.

Kirsten Marathon Melkevik har tidligere lÞpt pÄ 9.58, som er nest beste tid oppnÄdd av en dame. Hun er klar til Ä prÞve seg opp «nye» Stoltzen om en liten uke.

- Det er litt avhengig av hvem andre som stiller til start. Men jeg hÄper Ä vinne, sier veteranen fra Fana nÄr vi spÞr om ambisjonene.

Som en av to kvinner med under 10-blank i bratthenget fra fjellveien til Sandvikspilen er det ogsÄ naturlig Ä vente en ny topptid.

- Det er vanskelig Ä si hva som er realistisk for meg i Är. Da jeg gjorde mitt lÞp pÄ 9.58 hadde jeg mye motbakketrening i beina. Jeg er ikke «der» nÄ, men om du spÞr meg om et Är, sier Kirsten og lar det henge litt, fÞr hun fortsetter.

- Jeg kommer til Ä satse mer pÄ motbakke neste Är.

I Ă„r handler det hovedsakelig om maraton. Men likevel er hun norsk mester av Ă„ret i motbakke, og hun trives i Stoltzen.

- Stoltzen er fascinerende. Kort og hardt, avslutter en av de absolutt hardeste kvinnene.

En annen «hjemmevaoritt» er ThorbjÞrn Ludvigsen, som lÞp opp til toppen pÄ imponerende 8,22 i fjor.

Det er nest best noensinne. I Ă„r har han vist seg fra en enda bedre side tidlig i sesongen, med ledelse i norgescupen i motbakkelĂžp og fjerdeplass i VM-ultra terrenglĂžp.

Den siste tiden har det imidlertid gÄtt tyngre for den uredde unggutten.

- Jeg fikk et kraftig overtrÄkk i starten av september, men ved hjelp av sykkelen har jeg holdt treningen i gang. Likevel er det vanskelig Ä si sikkert hvor jeg stÄr, forteller han selv om de siste ukenes utfordringer.

NÄ har han lÊrt seg Ä «tape» ankelen skikkelig, og er tilbake pÄ beina etter overtrÄkken. Da Soltzen endelig Äpnet for allmenheten var ikke ThorbjÞrn sein om Ä benytte seg av sjansen til Ä prÞve seg i den bratte «kleiven».

- Jeg hadde noen intervaller i Stoltzen pÄ lÞrdag. Den har blitt veldig fin etter restaureringen, men jeg er usikker pÄ om den er raskere enn tidligere.

Hva gikk intervallene pÄ?

- Jeg kjÞrte fÞrst et oppvarmingsdrag pÄ rundt 10 minutter, sÄ ble det tre ganger opp pÄ rundt 9 minutter, uten at jeg gikk helt i kjelleren. Men i morgen skal jeg opp igjen en gang til. Da satser jeg pÄ Ä presse dragene litt lenger ned i tid, svarer den rÄsterke tÞmreren.

Med den oppladningen, og ytterligere en hardÞkt pÄ onsdag fÞr det virkelig gjelder, er det klart at fjorÄrsvinneren har hÞye ambisjoner.

- Jeg holder fast pÄ mÄlet mitt fra i fjor om Ä lÞpe pÄ 8.10. Jeg mÄ ha noe Ä strekke meg etter ,og jobbe mot. Men det blir knalltÞft Ä komme ned pÄ den tiden. Skal jeg klare det mÄ det vÊre gode forhold pÄ lÞpsdagen, samtidig som jeg har full klaff, uten et eneste feilsteg.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement gÄr fredag 27.9 og lÞrdag 28.9.2024

 

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid pÄ jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss pÄ e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller pÄ telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen WestergÄrd (906 15 850)