Hjemmefavoritter med høye ambisjoner
lørdag 17. september 2011 23:25

img 2533-540

De to BFG Fana-løperne Kirsten Marathon Melkevik og Thorbjørn Ludvigsen er begge blant favorittene foran Stoltzekleiven Opp om en liten uke.

De sikter også høyt. Førstnevnte håper å vinne, mens Ludvigsen på sin side sikter mot rekordnotering i «nye» Stoltzen. Intens intervalltrening i løypen, både lørdag og søndag, skal gi suksess når det blir alvor om en snau uke.

Kirsten Marathon Melkevik har tidligere løpt på 9.58, som er nest beste tid oppnådd av en dame. Hun er klar til å prøve seg opp «nye» Stoltzen om en liten uke.

- Det er litt avhengig av hvem andre som stiller til start. Men jeg håper å vinne, sier veteranen fra Fana når vi spør om ambisjonene.

Som en av to kvinner med under 10-blank i bratthenget fra fjellveien til Sandvikspilen er det også naturlig å vente en ny topptid.

- Det er vanskelig å si hva som er realistisk for meg i år. Da jeg gjorde mitt løp på 9.58 hadde jeg mye motbakketrening i beina. Jeg er ikke «der» nå, men om du spør meg om et år, sier Kirsten og lar det henge litt, før hun fortsetter.

- Jeg kommer til å satse mer på motbakke neste år.

I år handler det hovedsakelig om maraton. Men likevel er hun norsk mester av året i motbakke, og hun trives i Stoltzen.

- Stoltzen er fascinerende. Kort og hardt, avslutter en av de absolutt hardeste kvinnene.

En annen «hjemmevaoritt» er Thorbjørn Ludvigsen, som løp opp til toppen på imponerende 8,22 i fjor.

Det er nest best noensinne. I år har han vist seg fra en enda bedre side tidlig i sesongen, med ledelse i norgescupen i motbakkeløp og fjerdeplass i VM-ultra terrengløp.

Den siste tiden har det imidlertid gått tyngre for den uredde unggutten.

- Jeg fikk et kraftig overtråkk i starten av september, men ved hjelp av sykkelen har jeg holdt treningen i gang. Likevel er det vanskelig å si sikkert hvor jeg står, forteller han selv om de siste ukenes utfordringer.

Nå har han lært seg å «tape» ankelen skikkelig, og er tilbake på beina etter overtråkken. Da Soltzen endelig åpnet for allmenheten var ikke Thorbjørn sein om å benytte seg av sjansen til å prøve seg i den bratte «kleiven».

- Jeg hadde noen intervaller i Stoltzen på lørdag. Den har blitt veldig fin etter restaureringen, men jeg er usikker på om den er raskere enn tidligere.

Hva gikk intervallene på?

- Jeg kjørte først et oppvarmingsdrag på rundt 10 minutter, så ble det tre ganger opp på rundt 9 minutter, uten at jeg gikk helt i kjelleren. Men i morgen skal jeg opp igjen en gang til. Da satser jeg på å presse dragene litt lenger ned i tid, svarer den råsterke tømreren.

Med den oppladningen, og ytterligere en hardøkt på onsdag før det virkelig gjelder, er det klart at fjorårsvinneren har høye ambisjoner.

- Jeg holder fast på målet mitt fra i fjor om å løpe på 8.10. Jeg må ha noe å strekke meg etter ,og jobbe mot. Men det blir knalltøft å komme ned på den tiden. Skal jeg klare det må det være gode forhold på løpsdagen, samtidig som jeg har full klaff, uten et eneste feilsteg.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)