- En stor dag
fredag 16. september 2011 21:23

Martin Andresen valgte Stoltzen før Brannkamp.

Da Stoltzen i dag åpnet var den en jevn strøm av folk som tok seg en tur på byens fineste fjellsti. Blant dem var tidligere Brann- og landslagskaptein Martin Andresen. Vålerenga-treneren valgte en tur i nyrestaurerte steintrapper som aperitiff før kampen mellom Brann og Haugesund.

Etter tre måneders restaureringsarbeid åpnet Stoltzekleiven i dag igjen for publikum. Det var ikke få som hadde tatt turen til fjellveien i det usedvanlig fine høstværet.

- Det er en stor dag, sier Gularveteran Per Einar Sønnesyn i det han setter fra seg sykkelen mot gjerde nede i fjellveien.

- Vi er en fin veterangjeng i Gular, med Arne Hammarsland i spissen, på høsten er Stoltzekleiven Opp et mål for oss, forteller den spreke pensjonisten mens han gjør seg klar for turen mot toppen.

Sønnesyn, som nesten må unnskylde seg for at han «bare» har ti deltakelser i Stoltzekleiven Opp på samvittigheten satser på 4-5 turer opp til toppen, før løpet om en uke.

Før Sønnesyn får startet på høstens jomfrutur er det imidlertid en gammel kjenning for Brannpublikum som sniker seg under porten i bunnen av Stoltzen.

I nesten anonyme Vålerengaklær starter tidligere Brannkaptein Martin Andresen friskt på sin tur mot toppen av Stoltzekleiven.

- Jeg leste i avisen at Stoltzen skulle åpne i dag, sier Andresen forklarende under en pustepause litt før halvveis.

Mannen som var en sterk bidragsyter til at «Gullet kom hem» i 2007 fikk smake på trapper av gråstein i dag.

- Det er fint her, smiler VIF-treneren, og ser utover byfjorden.

Jeg tar meg selv i å lure på om han snakker om Stoltzen eller byen Bergen. Unnlater å spørre. Er enig uansett, nøyer meg derfor med et samtykkende nikk.

Spør heller om Andresens pers opp den beryktede fjellsiden.

- Jeg vet ikke. Men den er ikke bra, sier møbelarvingen.

- Rekorden til Tvedt på 8.13 er imponerende, fortsetter han, og avslører at tre års som innbygger mellom de syv fjell har gitt grunnleggende kunnskap om den legendariske Stoltze-rekorden.

I dag slet altså Andresen seg over dørsokkmil, steintrapper og tretrapper som en aperitiff til Brann – Haugesund. Høydepunktet var nok avslutningen. Da han fikk nyte utsikten fra Sandvikspilen. Ikke ulikt kampen på stadion, seinere på kvelden, hvor også avslutningen var det beste, sett med Bergensøyne.

Andresen nøyde seg med å konstatere at det var fint, og kommer nok ikke på Stoltzekleiven Opp om en uke. VIF-treneren drøyer to uker før han tar med seg laget i jakt på tre poeng på stadion.

Der Andresen dro til stadion for å analysere Brann, brukte de øvrige av dagens Stoltzen-gjengere tiden på toppen til å analysere den nye traséen til verdens bratteste løp.

Etter to turer til toppen, med snitt på 11 minutter sikter unggutten Espen Roll Karlsen på å underskride den magiske 10-minutters grensen om en uke. Frisk satsing der altså.

Det samme gjelder en av hjemmefavorittene, Lars Røttingen, som var oppe og tok en titt på utbedringene. Det samme var Maria Brubæk Bua, som er i seedet felt i dameklassen.

Uansett spørs det om «Gullet kommer hem» i Stoltzen i år. Denne uken ble det nemlig klart at verdensmester og olympisk mester i skiskyting, Tarjei Bøe, kommer. Det samme gjør nybakt norgesmester i orientering, Lars Skjeset.

I dameklassen er ski- og orienteringsløper Inger Liv Bjerkreim Nilsen et meget interessant navn.

Gular-veteran Sønnesyn tenker lite på annet enn sin egen oppgave under neste helgs alvor. Da var det den mest naturlige ting i verden å ringe hjem til konen etter første tur til toppen i dag.

 -Klokken blir fort halv åtte- åtte før jeg kommer hjem, er den klare beskjeden, som ikke var noe å diskutere.

- Første turen var bare for å ta noen bilder. Nå skal jeg ta tiden, forklarer sprekingen, mens han drar stoppeklokken opp av bukselinningen og gjør seg klar til årets første «tidstrening».

Det blir nok flere silke, for både Sønnesyn og de fleste andre, i den lille uken som gjenstår før løpet om en liten uke.

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

2/12Hans Peter Endal 15.30
1/12Hans Peter Endal 15.30
30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)