Full fart opp bakken
søndag 06. september 2009 20:03

joel dyrhovdenHvem: Joel Dyrhovden

Hva: Løp Stoltzekleiven Opp på 8:45 i 2008 

Joel har imponert med svært gode tider opp Stoltzekleiven de siste årene.  Han begynte med motbakkeløp da han skadet kneet og ikke kunne løpe på flat vei. Etter å  ha deltatt på et løp gjorde han det ganske bra og forstod at han hadde talent for motbakkeløp.

 20-åringen er akkurat ferdig med videregående og studerer (skal studere) idrett ved Høgskolen i Bergen. Han trener vanligvis 6-7 timer i uken hvorav han har to faste økter; en basistreningsøkt og en intervalltrening. I tillegg blir det mer lystbetont trening, gjerne langturer. Han trener både alene og sammen med andre. I Samnanger, hvor han kommer fra, er det ikke så stort miljø, men de er blitt en gjeng som møtes og trener sammen.

Joel trener i Stoltzekleiven noen ganger utenom løpet og tenker mye på det i dagene før. Han har planlagt nesten hvert skritt. På trening i Stoltzen pleier han å ta det ganske rolig. Han deler opp løpet i 4 deler:

1 – frem til trappene: kjører på ganske hardt medn prøver å unngå melkesyre

2 – jobber med å finne en god rytme til ca halvveis

3 – fra halvveis jobber han med å holde rytmen. Kjenner melkesyren så det kan være      vanskelig

4- tretrappene. Gjelder bare å  pine seg siste delen.  

Han synes stemningen oppover Stoltzekleiven er god, noe han synes er viktig for å klare å holde fokus opp en motbakke. Derfor synes han det er viktig å få inn en god rytme tidlig i løpet.

På spørsmål om han har noen gode råd til andre for hvordan en kan lykkes i Stoltzekleiven anbefaler han en hard treningsøkt, gjerne intervaller, hver uke i tillegg til noen gå- eller joggeturer på fjellet.  
 
 
 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2024

Neste arrangement går fredag 27.9 og lørdag 28.9.2024

 

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px
 
  
 
 
abb-188
 
 
  
 

 

Arenareklame

 
 

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 

 AfterStoltz 

 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)