Minneord Jon Tvedt: Kongen av Stoltzen
mandag 12. januar 2009 12:41
Det var med vantro og sjokk at vi i går kveld mottok beskjed om at Jon Tvedt var omkommet på Gullfjellet.  Våre tanker går til den nærmeste familien, som på brutalt vis har mistet sin kjære.

En stor idrettsmann har gått bort.  Vi kjente Jon som både en stor o-løper, og som den store Stoltzekongen med 8 seire og innehaver av den legendariske rekorden 8.13 fra 1995.  Han la ned mye hard trening for å nå sine mål, og med sine spesielle motbakkegener ble det naturligvis fokus på motbakkeløp de senere årene etter at den aktive orienteringskarrieren var avsluttet.  I fjor markerte han seg igjen som den utilnærmelige, knuste konkurrentene, og mottok nok en gang varm hyllest fra imponerte konkurrenter og publikum.  På sin litt stillferdige måte lurte han på når "de unge, fremadstormende" skulle klare å matche han opp Stoltzen.  Mange av Norges fremste friidrettsutøvere og skiløpere i sin beste alder har alle måttet gi tapt for førtiåringen.

De fleste kjenner altså til hans unike posisjon som motbakkeløper, og det har blitt mye publisitet og mange spaltemeter på hans sterke prestasjoner.  Men opprinnelig var han en av Norges mest talentfulle orienteringsløpere, den selvlærte outsideren som herjet med de mer etablerte østlendingene i junioralderen.  I seniorklassen satset han videre og satte seg i sterk respekt.  Jon var tøff med seg selv på treninger, så han slet mye med skader i sine beste år som o-løper.  Men han sikret seg likevel mange NM gull og var i flere år Norges ukronede langdistanse o-løper.  Han representerte Norge i flere VM og 4.plassen i USA på kortdistansen i 1993 står det stor respekt av.  Han kommenterte friskt at noen seire i Stoltzekleiven Opp hadde gitt han mer publisitet og anerkjennelse enn hans idrettslig mye sterkere prestasjoner i skogen og på det norske landslaget i orientering.  Slik var idretten og pressens vesen, mente han kritisk.  Jon Tvedt var et engasjert menneske med et stort hjerte for idrettene sine.

Vi lyser fred over hans minne

 

 

StoltzeBilder

Stoltzekleiven Opp 2021

Stoltzekleiven Opp 2021 vil gå fredag 24. og lørdag 25. september. Påmeldingen åpner i august.

 

SMS Treningslogg

30/11Hans Peter Endal 15.30
29/11Hans Peter Endal 15.10
28/11Hans Peter Endal 14.50
27/11Hans Peter Endal 15.10
25/11Hans Peter Endal 15.10
24/11John Erik Nilsen17.50
24/11Hans Peter Endal 15.10
Se mer av loggen

Se også Bedriftskonkurransen - sprekeste StoltzeBedrift

I perioden mai-september deler vi ut månedlige premier til ivrigste løper og sprekeste bedrift. Les mer her.

StormGeo gir deg været i Stoltzen

Mest lest

Samarbeidspartnere

StoltzeLauget

 

  

 
lplabbet logo_190px 
 
 
abb-188
 
 
 
 
 
 
 

 

Arenareklame

 

tannlege-rogne

 

 

ForsyningsLauget

forsynings sponsorer_010614

 

 AfterStoltz 

 

Vi er alltid på jakt etter nye samarbeidspartnere. Ta kontakt med oss på e-post StoltzeSponsor@gmail.com eller på telefon: Carl Eilert Macody Lund (924 45 531) - Owen Westergård (906 15 850)